Vendégeink voltak Prinzersdorfból

Vendégeink voltak Prinzersdorfból

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 25 éve ápol partnerkapcsolatot az alsó-ausztriai Prinzersdorf településsel.

 

Május 24-25-26-án voltak nálunk látogatóban az osztrák diákok 2 nevelő kíséretében.

Közös programjaink:

  1. Május 24-én egy közös ebéd után bemutattuk az osztrák tanulóknak és kisérőiknek iskolánkat. Egy kis közös játék után ellátogattunk a Budafai Arborétumba. Hazaérkezés után az osztrák tanulók a befogadó magyar családokhoz mentek haza.
  2. Május 25-én 8 órára érkeztek az osztrák diákok az iskolánkba, ahonnan közösen a magyar gyerekekkel a Szigliget-Keszthely-Kis-Balaton útvonalon kirándultunk. Felgyalogoltunk a szigligeti várhoz, ahol ismertettük velük a vár történetét. Majd szabad program keretében sétáltunk a várban, és aki akart vásárolhatott egy kis emléket magának. Ezután megtekintettük Keszthely városát. A strandon közös játék következett, majd vendégeink nagy élvezettel fürödtek a Balatonban. Hazafelé nagy sétát tettünk a kányavári szigeten és elfogyasztottuk az uzsonnánkat.
  3. Május 26-án megmutattuk vendégeinknek a könyvtárat, ezt követően ők is részt vettek a családi nap néhány programján, pl. gyöngyöt fűztek, ügyességi játékokon és aszfaltrajz versenyen szerepeltek. Egy korai ebéd után következett a búcsúzás, majd az osztrák vendégeink ebéd megkapták a hideg úticsomagot és az ajándékokat. Fél egy körül elindultak haza.

Köszönettel tartozunk a Nagykanizsai Tankerületi Központnak, Letenye város polgármesterének a sok támogatásért. Szeretnénk köszönetünket kifejezni iskolánk vezetőségének és a befogadó családoknak is.

Vendégeink Prinzersdorfból. Képek a Galériában. Katt!

Pályázatok

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Határtalanul
Megvalósult a magyar kormány támogatásával
Erzsébet tábor
Örökös ökoiskola
Tehetségpont
Értékünk az ember
Petőfi 200
Okosan a pénzzel
Aktív iskola