Tanulmányi kirándulás Budapestre

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 5.a osztályos 21 diákja és 3 kísérő nevelője a „Biztonságban Kétkeréken” című program keretében november 7-én kirándult a fővárosba.

A program és az utazás egy része térítésmentes volt. A szülők is segítették az utazást, melyet ezúton is megköszönünk.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési előadás keretében ismerkedtünk a biztonságos kerékpáros közlekedéssel. Lehetőség nyílt szabályos közlekedés szimulátoron a tanultak kipróbálására. Megtekintettük a múzeum kiállítását és fel is ülhettünk több utazási eszközre, többek között a szekérre, vonatra és beszállhattunk vasúti kocsiba. A makettek, modellek, közlekedési terepasztalok mellett sokat elidőztek a gyerekek és csodálták a régmúlt utazási eszközeit.

A kiállítás érdekessége többek között az volt, hogy a szárazföldi, vízi és légi közlekedést egyaránt bemutatta.

A résztvevő gyerekek számára ez a program nagy élményt nyújtott, hiszen Budapestre vonattal utazhattak, s közülük sok diáknak először volt erre alkalma. A metrózás ámulatba ejtette őket.

Délután a Városligetben sétáltunk és közben közelről néztük, hogyan szállnak a repülők a fejünk felett. A kirándulásunknak az idő is kedvezett, a napsütéses őszi napon játszhattak a szabadban a gyerekek.

Emlékezetes, szép nap maradt ez a kirándulás. A cél az utazással kapcsolatos tapasztalatok gyűjtése volt. Ez maximálisan megvalósult. Örülünk, hogy tapasztalatszerzésben bőségesen részünk volt, hiszen e napon utaztunk személyautóval, vonattal, busszal és metróval.

Sokat tanultunk, - többet, mint egy térképről lehetséges, - amíg végigjártuk a Letenye-Budapest útvonalat, maradandó élményeket kaptunk.

Kapcsolódó galéria

Tanulmányi kirándulás

Pályázatok

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Petőfi 200
Megvalósult a magyar kormány támogatásával
Okosan a pénzzel
Tehetségpont
Aktív iskola
Örökös ökoiskola
Erzsébet tábor
Magyar falu program
Széchenyi_befektetés a jövőbe