"Mozdulj a klímáért!" 2022.

Mozdulj a klímáért! 2022.

Intézményünk ebben a tanévben is csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetség “Mozdulj a klímáért!” elnevezésű akciójához.

A helyi, iskolai kampányidőszak 2022. október 17-től 21-ig tartott. 2022-ben az Éghajlatvédelmi Szövetség által kiírt program központi témája a tiszta levegő volt. Az iskolák, óvodák kötelezően vállalt, illetve szabadon választott feladatai így tehát a tiszta levegő témája köré csoportosultak.

Iskolánk a régi Szapáry kastély parkjának egy részében található. Udvarunk rendezett, fásított. Az őszi időszakban sok feladatot jelent a lehullott falevelek és termések összegyűjtése, valamint az eltakarítása, de ebben a munkában egyaránt serények voltak mind az alsós, mind a felsős tanulók.

Az iskola udvarán a nyolcadikosok mályva- és som facsemetét, az elsősök pedig egy vörös tölgyfa csemetét ültettek. A 2.a osztályosok rajzos üzeneteket készítettek a hős fáknak.

A program további részében újrahasznosítás révén konzervdobozokból, valamint a természetben található termésekből és lehullott falevelekből vidám szélcsengők készültek, melyeket az iskola udvarán helyeztünk el. A szabadban húsmentes pikniket tartottunk, ahol gyümölcssalátát és sárgarépakrém falatkákat készítettünk. Ezeket a tanulóink jó étvággyal elfogyasztották.

Környezettudatos utazásainkkal pedig zöld mérföldeket gyűjtöttünk.

Köszönjük minden közreműködő segítségét a programok lebonyolításában!

A klíma akció szervezője Szokoli Rita tanárnő volt.

Képek a Galériában. Katt!

Pályázatok

Petőfi 200
Tehetségpont
Értékünk az ember
Megvalósult a magyar kormány támogatásával
Magyar falu program
Örökös ökoiskola
Erzsébet tábor
Széchenyi_befektetés a jövőbe
Aktív iskola
Határtalanul