Mozdulj a klímáért!

Mozdulj a klímáért!

Iskolánk, mint ÖKO iskola hagyományosan részt vesz az Éghajlatvédelmi Szövetség által meghirdetett játékban. Idén is bekapcsolódtunk a Mozdulj a klímáért! témahét lebonyolításában. A kampány központi gondolata a közösség ereje, ehhez igazodtak a feladatok.
 

Zöld mérföldek gyűjtéséhez a környezettudatos utazás, közlekedés fontosságát terveztük. Sok tanuló az iskolába gyalogosan kerékpárral vagy rollerrel érkezett és távozott a hét folyamán, egy-egy zöld kilométerrel gazdagította iskolánkat és a bolygót.

A kötelezően elvégzendő feladatok közül a Húsmentes napot a 2.a. , 2.b. és 4.a osztályosok osztályszinten valósították meg.

A 2.a. napköziben uzsonnára-kenyérre kenhető sütőtök krémet és fügekrémet, a 2.b. sült almát különféle aszalt gyümölccsel, dióval, naranccsal, 4.a gyümölcssalátát készítettek.

Az 1. osztályosok növényi alapanyagokból szendvicskrémet és különböző gombok felhasználásával mécses tartót csináltak.

Iskolánk 5.a és 5.b osztályos tanulói a "Mozdulj a klímáért!" programsorozat keretében 2023. október 11-én kiránduláson vettek részt a Vétyemi Ősbükkös területén. A kirándulásról a Magyar Televízió "Kék bolygó" című műsorának stábja forgatott. A túrát Németh Gergely erdőmérnök vezette. Az időjárás igazán kegyes volt hozzánk, gyönyörű napsütésben élvezhettük az ősz utolsó napsugarait.

Köszönjük a témahéten való aktív részvételt.

 

Kapcsolódó galéria

Mozdulj a klímáért!

Pályázatok

Széchenyi_befektetés a jövőbe
Okosan a pénzzel
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Megvalósult a magyar kormány támogatásával
Petőfi 200
Örökös ökoiskola
Tehetségpont
Határtalanul
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Értékünk az ember