Új Széchenyi terv
TIOP-1.1.1-12/
1-2012-001
"Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban"

Új Széchenyi terv
TÁMOP-3.3.15-13/
1-2014-0001
"A hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében"

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program

Örökös Ökoiskola

Nemzeti Tehetségsegítő Tanács

"Andrássyak nyomában a felvidéken"
 

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 7. évfolyamának 33 tanulója és 4 kísérő tanára a „Határtalanul!” pályázat jóvoltából 2017. május 29. és 31. között a „Andrássyak nyomában a Felvidéken!”  elnevezésű szlovákiai kiránduláson vehetett  részt. A látogatással az iskolánk névadójának, gróf Andrássy Gyulának és családjának történelmi, gazdasági és kulturális munkásságának adóztunk tisztelettel.

Utazásunk első helyszíne a Gömöralmágyi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola volt. Az ismerkedés után az ottani diákokkal közösen kulturális programot szerveztünk, elültettük a barátság fáját, majd a  hetedikesekkel focimeccset játszottunk.


A három nap során főbb állomásaink voltak Rozsnyó, Betlér, Lőcse, Igló, Csütörtökhely, Márkusfalva, Szepesszombat. Ezeken a helyszíneken történelmi sétát tettünk, melynek során a magyar történelemhez kötődő épületeket és helyszíneket tekintettük meg. A gyerekek számára a legnagyobb élményt a Késmárki és a Szepesi vár jelentette, ahol rajzversenyt is szerveztünk.

 

 

A kassai Szent Erzsébet Dóm altemplomában II. Rákóczi Ferenc sírjánál koszorút helyeztünk el és elmondtuk a fejedelem „Ima a hazáért nehéz időkben” című imáját.
A kiránduláson sok élménnyel gazdagodtunk, meghatódva álltunk a történelem dicső emlékeit őrző színtereken, de a táj szépsége is elbűvölt minket. Ez volt a legjobb iskolai kirándulásunk! (A letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 7. osztályos tanulói)

 

Videó a kirándulásról